CRÉMANT DE LOIRE BRUT ROSÉ ÚDOLÍ LOIRY DE CHANCENY
Kód: 4593![40 000 Bouteilles Livrées En 2020](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.vino-delikatesy.cz/user/banners/capture_d___e__cran_2023-01-26_a___12.25.08-2_cs.png?63d26410)
![Livraison 48h Gratuit Pour 1 000 Kč](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.vino-delikatesy.cz/user/banners/capture_d___e__cran_2023-01-26_a___12.25.08_cs.png?63d26372)
![Paiement Sécurisé](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.vino-delikatesy.cz/user/banners/capture_d___e__cran_2023-01-26_a___12.25.08-3_cs.png?63d2644e)
![Dárek zdarma](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.vino-delikatesy.cz/user/banners/snip20230126_2_cs.png?63d2a7b5)
Detailní popis produktu
Víno De Chanceny je symbolem našeho know-how týkající se výroby vynikajících, šumivých vín Loire, a to s využitím Méthode Traditionnelle vyvinuté v roce 1953.
Vinař: Eric Laurent. 42 let, diplom v oboru enologie, fakulta v Dijon.
Odrůda révy: Cabernet franc (100%)
Stáří révy: 20 let (průměr)
Půda: Náš "De Chanceny" rosé cuvée je vyroben z hroznů rostoucích na vybraných pozemcích v jižní části od Saumur. Jílovito-vápencový terroir přispívá k perfektnímu zrání a stárnutí v našich sklepích z tufu a křídy. Výsledkem je nádherně svěží a ovocný cuvée s charakterem.
Techniky : Ruční sběr, jemné lisování. Studená fermentace (18°C) zajistí, aby se zachovalo veškeré aroma. Sekundární fermentace se provádí v lahvích, a to z těch nejlepších vín podle Méthode Traditionnelle.
Stárnutí : Před degorzáží se lahve min. 12 až 16 měsíců skladují horizontálně na dřevěných latích v našich sklepích z tufu. Díky odkalování tak vznikne nesrovnatelně jemný proud bublinek.
Potenciál stárnutí: 5 let
Degustační poznámky : Půvabná růžová barva s oslňujícími odlesky. Jemný a přetrvávající proud bublinek. Svěžest a finesa: jemný, živý buket s aroma čerstvého, červeného bobulovitého ovoce (lesní jahody a višně). Živý počáteční dojem na patře a dobrá aromatická intenzita. Na patře je dobře vyvážené, s následnou svěží, úžasně jemnou dochutí.
Snoubení: Vychutnávejte chlazené (8-10°C), jako aperitiv (quiche a slané koláče), s dezerty (sorbet z červeného bobulovitého ovoce, čokoládový tart, dezerty ze sušeného ovoce, s medem nebo bobulovitým červeným ovocem), nebo jen tak pro požitek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.